Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України

Дата: 13.10.2021 09:22
Кількість переглядів: 201

Щороку українці відзначають одне із важливіших церковних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. На цю ж дату також припадають такі значущі для України свята, як День українського козацтва та День захисника України. Усі ці три свята тісно між собою пов’язані.

Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, бо козаки вважали Богоматір своєю заступницею й захисницею від ворога. Головна церква українських козаків завжди була на честь Покрови. Її ікона була в кожному курені, а зображення Богоматері – на хоругвах, під якими козаки виступали у походи.

День захисника України – наймолодше із трьох свят, які українці відзначають 14 жовтня. Встановлене воно було 14 жовтня 2014 року указом Президента України.

Напередодні цих значних свят, 12 жовтня 2021 року, з метою естетичного виховання суб’єктів пробації, формування патріотизму та милосердя, виховання правильного ставлення та любові до історії українського народу, пізнання історії України, традицій та збереження історичної пам’яті для наступних поколінь, представником Білгород-Дністровської бібліотеки ім. М. Горького Оленою Штереб проведено захід «Лине слава козацька з далеких віків».

Під час заходу суб’єкти пробації ознайомилися із історією виникнення Запорізької Січі, козацтва в Україні, дізналися про значення слова «козак», їх культуру, побут, порядки та звичаї, переглянули літературну виставку «Стала слава козацька славою Вкраїни» та відео матеріли з теми «Козацтво».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь