Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИСТУП СЕРГІЯ ГРИНЕВЕЦЬКОГО НА ЗАСІДАННІ ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ ОДЕСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 27.02.2022 11:29
Кількість переглядів: 221

Фото без опису   Доброго ранку шановні одесити і мешканці Одеської області! Сьогодні на календарі 27 лютого 2022 року. Розпочинаємо чергове засідання оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації.

   Четверту добу на території Україні триває війна з Російською Федерацією. І так сталось що саме сьогодні, 27 лютого, виповнюється 90 років з дня утворення Одеської області! Тому, недивячись, на складні обставини вітаю вас шановні земляки з днем народження нашої Одещини.  

   На цей час Збройні сили, прикордонники, Національна гвардія, Нацполіція, разом з силами Територіальної оборони  продовжують боронити нашу рідну землю!

    Хочу поінформувати Вас, що вчора я двічі мав розмову з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр –міністром Денисом Шмигалем. Ми обговорили важливі питання забезпечення життєдіяльності та оброни регіону.

   Також я провів нараду з керівництвом Одеського припортового заводу як об’єкту з підвищеною техногенною небезпекою. Заслухавши доповідь директора підприємства дав термінові доручення забезпечити Одеський припортовий завод усім необхідним для посилення захисту об’єкту, аби зміцнити рівень готовності підприємства до надзвичайної ситуації в умовах військових дій.

    На території міста і області продовжують діяти диверсійно-розвідувальні групи. У місті Роздільна Одеської області спільна група прикордонників, нацполіції та представників тероборони виявила  диверсійно-розвідувальну групу: затримано одного з диверсантів, особа якого встановлюється. Пошук решти диверсантів триває. В мікроавтобусі  виявлено зброю (в тому числі автомати та гранатомети), боєприпаси, міни та вибухівку.

    В Одесі під час затримки однієї з диверсійно-розвідувальних груп поранено начальника регіонального управління сил територіальної оброни «Південь» ЗСУ Станіслава Ярмолу, який зараз знаходить у важкому стані.

    Військово-Морські Сили зірвали висадку морського десанту в Чорноморській оперативній зоні.

    Вчора в суботу, 26 лютого, під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний російські військові кораблі захопили та утримують українське рятувальне судно «Сапфір». Зв’язок з судном втрачено. Дії військових кораблів Росії є прямим порушенням норм» Міжнародного морського права та міжнародних конвенцій безпеки мореплавства. Адже судно «Сапфір» було відправлено до острова Зміїний з гуманітарною місією забрати вцілілих воїнів Збройних сил України та можливо загиблих.

    Впродовж минулого дня і ночі військові продовжували фіксувати прольоти дронів вздовж кордонів Одеської області, як зі сторони  Придністровської Республіки, та в різних районах узбережжя Чорного моря.

   За попередньою інформацією Головного управління ДСНС в Болградському районі, за межами міста Арциз, сьогодні 27 лютого о 06:37 було здійснено ракетний обстріл локаційної частини А-1913. Системою Протиповітряної оброни знищено одну з чотирьох ракет. Три ракети влучили в будівлю їдальні. Загиблих та постраждалих немає.

   В місті та області продовжується  виконання планових заходів мобілізаційного розгортання, зокрема формування територіальної оборони та корпусу резерву. В усіх районах триває розгортання блокпостів та посилено роботу правоохоронців.

  В регіоні стале енерго- та водозабезпечення, безперебійно функціонують торговельні мережі, стабільне постачання продовольства першої необхідності.

    Одеська обласна військова адміністрація цілодобово контролює ситуацію. Тож вкотре звертаюсь до Вас, шановні земляки, з проханням бути обережними та стриманими, не панікуйте і зберігайте спокій!

(ПЕРЕГЛЯНУТИ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь