Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ НЕ ЗВІЛЬНЯЄ СПОЖИВАЧІВ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ВІД СПЛАТИ КОМІРНОГО

Дата: 30.04.2022 08:40
Кількість переглядів: 414

Шановні мешканці !

Ми всі прокинулися вранці 24 лютого від страшної новини - російська федерація напала на нашу державу з метою її захоплення. Перші два дні наше населення намагалося облаштувати свої домівки, поїхати до більш безпечного місця, зібрати всіх рідних та створити найбільш безпечні умови існування в умах війни. Наразі немає ніякої правової підстави для того, аби не сплачувати за комунальні послуги. Сплачувати потрібно, введення воєнного стану не звільняє від такого обов'язку.

Пеня не нараховується, оскільки в країні запроваджено та не скасовано карантин, але, якщо є можливість, то необхідно все зробити вчасно та у строки. 

Зазвичай перше число кожного місяця – час для зняття та передачі показників лічильників (електроенергії, води тощо) для подальшого формування платіжок за комунальні послуги (комірне). На жаль, під час війни багатьом українцям відверто не до комірного. Тому уряд дозволив відтермінувати сплату.

Водночас житлово-комунальне господарство має функціонувати навіть в умовах воєнного стану, тож потребує грошей.

Попри вірогідне небажання взагалі платити за комірне, оплату в країні не скасовували! У разі фінансової скрути сплату за комунальні послуги дозволили лише відтермінувати: на час війни уряд заборонив нараховувати та стягувати штрафи, пені тощо при несвоєчасній або неповній оплаті за житлово-комунальні послуги.

Заборонено і припиняти надання цих послуг у разі несплати (або оплати не у повному обсязі). Тобто навіть якщо ви не сплатили за березень, відключати  світло, воду тощо не мають права.

– Постанова ухвалена, щоб захистити інтереси людей в період воєнного стану, і стосується усіх комунальних послуг без винятку, – пояснив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Але ще раз наголошуємо: споживачам не скасували, не пробачили плату за комірне, а лише дозволили оплатити рахунки вже після стабілізації ситуації у країні.

 Якщо у вас є можливість сплатити за спожиті енергоносії, то необхідно все зробити вчасно та у встановлені терміни

Але найголовніше дбайте про своє життя та безпеку, а наша держава, сподіваємось і віримо, впровадить процедуру щодо сплати за комунальні послуги, беручи до уваги такі важкі для нашої країни обставини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь