Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 червня - День пам'яті і скорботи

Дата: 22.06.2022 11:30
Кількість переглядів: 927

Фото без опису    Щороку 22 червня Україна згадує про мільйони людей, які полягли на кривавих полях Другої світової війні.

  Українське населення перенесло стільки горя, скільки не можна описати словами:

 

  • спалення сіл і цілих міст;
  • голокост;
  • голод;
  • розстріли мирного населення.

   І це далеко не повний список звірств, яким піддавався український народ. Загальні втрати України склали 8-10 млн осіб. Люди гинули на фронті, вмирали від голоду в тилу, були вивезені до нацистської Німеччини.

    Страждали українці не тільки на передовій - в зруйнованих селах і містах залишалися жінки з дітьми, молоді дівчата, немічні бабусі, які змушені були самостійно справлятися з усіма тяготами і страшними наслідками окупації ворогом рідної землі.

     День пам'яті і скорботи - чергове нагадування тим, хто нині живе на Землі про те, як нещадна і жорстока війна, і чому нам варто вчитися на помилках минулих поколінь.

   Нажаль і сьогодні наші громадяни зазнали страждань від агресивних планів, але вже з боку  Російської Федерації. Знову на українській землі гинуть люди, в тому числі і діти, спалені села і цілі міста, мільйони людей вимушені залишити своє житло. Знову чужі для нас прапора на окупованих територіях.

Для України період з 1941 по 1945 рік та те, що відбувається сьогодні - справжня національна трагедія. Але ми переможемо! Україна є і буде самостійною та незалежною! Вистояли тоді, вистоїмо і зараз!

    Низько схиляючи голови у невимовній скорботі за загиблими у Другій світовій війні та  внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, працівники Сергіївської селищної ради вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих, які віддали життя за свободу і незалежність України: всіх, хто воював, всіх військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув в боротьбі з німецькими нацистами  в 1941-1945 році  та  російськими окупантами внаслідок нападу російських військ на українські міста і села у 2022 році (переглянути) 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь