Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хрещення Київської Русі – перша сходинка до державності

Дата: 28.07.2022 15:04
Кількість переглядів: 159

28 липня вся Україна вперше відзначає День Української  Державності, встановлений Указом Президента України 24 серпня 2021 року, з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українськогодержавотворення,саме на вшанування видатного Київського князя  Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі.

Ця дата нерозривно пов’язує давнє прагнення нашого народу до свободи й самовизначення, до утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, які нерозривно пов’язані з нашою культурою, нашими традиціями, нашою самобутністю й характером нашого народу. Саме ми – громадяни своєї незалежної, суверенної Держави, стоїмо на варті творення історії нашої Батьківщини, її сьогодення і її майбутнього.

В такий визначний день, 28 липня 2022 року працівники публічної бібліотеки ім.. Максима Горького Білгород-Дністровської міської територіальної громади для суб’єктів Білгород-Дністровського районного відділу пробації, провели  історичний екскурс  на тему «Хрещення Київської Русі – перша сходинка до державності».

Суб’єкти пробації мали змогу побувати на книжковій  виставці, яка представила понад 20 джерел, які розповідають про історичну подію, що відбулася у  988 році на берегах Дніпра, біля стін Києва, про східнослов’янську православну цивілізацію, яка народилася в момент хрещення нашого народу князем Володимиром та про Київ, який    є містом – основоположником  історичної, культурної і духовної епохи в житті всіх слов’янських народів, центром християнства і духовного збагачення. А також клієнти пробації переглянули  фільм «Історія України. Хрещення».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь