Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дотримуйтесь правил перетину державного кордону України

Дата: 14.09.2022 12:01
Кількість переглядів: 353

 Фото без описуВ умовах правового режиму воєнного стану особливого значення для захисту нашої держави мають заходи протидії порушенням законодавства України з прикордонних питань, які системно здійснюють співробітники Державної прикордонної служби України, зокрема по забезпеченню дотримання встановлених правил перетину державного кордону України.

   З найбільш поширеними питаннями та відповідями на них щодо перетину громадянами  державного кордону під час правового режиму воєнного стану можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Державної прикордонної служби України за наступним посиланням https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-pitannya-vidpovid/.

     Звертаємо увагу на те, що відповідальність за порушення законодавства з прикордонних питань передбачена ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та тягне за собою накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

   За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон передбачена відповідальність ст. 332 ККУ «Незаконне перетинання осіб через державний кордон України, організація незаконного перетинання осіб через державний кордон України. Керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод» - караються позбавленням волі від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь