Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація для моряків.Зміни у Правилах перетинання державного кордону  та процедура виїзду.

Дата: 29.09.2022 08:58
Кількість переглядів: 717

До вашої уваги інформація, про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України та процедура виїзду моряків на роботу, яка дозволяє виїзд деяким групам моряків за кордон в період воєнного стану. Ці зміни Кабмін запровадив своєю постановою від 2 вересня.

Інформує директор Департаменту транспорту Одеської ОВА Олександр Гайдук.

Право перетинати державний кордон отримали:

– курсанти закладів освіти;

– особи, які прямують для роботи на суднах у складі екіпажів суден, що здійснюють рейси до/з морських портів України;

– інші особи, які прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден.

Варто зазначити, що особи, які відповідно до постанови мають право перетинати державний кордон, можуть безперервно перебувати за кордоном не більше терміну дії трудового договору чи контракту.

Виключний перелік документів, який необхідно мати зазначеним особам для перетину державного кордону України визначений постановою.

Найбільш поширеними питаннями щодо виїзду за кордон моряків та курсантів є:

Підтвердження копій освітніх і кваліфікаційних документів, яке отримується від Адміністрації судноплавства

Отримання дозволу на виїзд за кордон, який надає відповідний районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Для отримання підтвердження копій освітніх і кваліфікаційних документів від Адміністрації судноплавства необхідно:

зайти на головну сторінку офіційного сайту Адміністрації судноплавства та вибрати «Підтвердження про отримання копій документів моряків»: https://marad.gov.ua/

https://seaman.marad.gov.ua/register.

Заповнити форму та натиснути «Створити обліковий запис».

В форму, завантажити скан-копії: посвідчення особи моряка; документа, що підтверджує здобуття фахової освіти; робочих документів (дипломи та підтвердження до них для командного складу, свідоцтво фахівця для рядового складу).

Після верифікації профіля натиснути кнопку «Отримати підтвердження про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів».

Після обробки запиту Підтвердження можно роздрукувати або верифікувати за QR-кодом.

Адміністрація судноплавства в дводенний термін з моменту отримання запиту має видати Підтвердження за підписом Голови або його заступника, що містить гербову печатку, або на яке накладено кваліфікований електронний підпис.

У разі необхідності отримання додаткових роз’яснень з цього питання можна звертатися безпосередньо до Чорноморського міжрегіонального управління Адміністрації судноплавства у робочі дні з 9-00 до 18-00 за телефоном 098-320-04-31, або за адресою: Одеса, вул. Успенська, 4

Звертаємо увагу, що Підтвердження дійсне протягом 30 днів з моменту підписання. Ви можете подати Заявку на отримання нового Підтвердження в будь-який момент без повторної перевірки даних моряка.

Що стосується дозволу на виїзд відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, то інформуємо, що такий дозвіл не потрібен особам, які прямують для роботи на суднах у складі екіпажів суден, що здійснюють рейси до чи з морських портів України.

Однак, на теперішній час відсутній, затверджений рішенням Генерального штабу Збройних сил України, Алгоритм оформлення Дозволу на виїзд громадян України, які прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден або для проходження практичної підготовки на суднах, який має видати відповідний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Враховуючи викладене начальником обласної військової адміністрації направлено звернення до начальника Генерального штабу Збройних сил України з проханням пришвидшення затвердження Алгоритму оформлення дозволів, або іншим чином організувати видачу Дозволів, з урахуванням вирішення проблемних питань перетину кордону моряками.

Після отримання відповіді Генерального штабу Збройних сил України будуть надані додаткові роз’яснення.

 

 

Джерело: сайт Білгород-Дністровської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь