Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено семінар - нараду «Правила заповнення та подання електронної декларації»

Дата: 12.01.2023 12:02
Кількість переглядів: 114

Кожного року особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію за минулий рік шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Проте, в зв’язку з військовим станом та збройної агресії Російської Федерації проти України у багатьох  суб’єктів декларування виникає питання стосовно чи обов’язково подавати декларацію під час війни? Які терміни подачі декларації?

Відповідно до роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції від 07 березня 2022 року №4 щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану  та Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від  03.03.2022 року № 2115-ІХ, який переніс дедлайн подання будь-яких звітних документів, але протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обв’язко подати документи. Однак, якщо суб’єкт декларування має на  руках всю необхідну інформацію для заповнення відповідної декларації, а також наявні технічні можливості для її подання, то можна подати декларацію, передбачену антикорупційним  законодавством не чекаючи закінчення строків війни.

Тому, з метою належної організації процесу декларування та недопущення вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, 11 січня 2023 року відбувся семінар - нарада працівників Білгород -Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області з волонтером уповноваженого органу з пробації  Боян Оленою, під час якої остання надала роз’яснення щодо правил заповнення та подання електронної декларації на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Олена Боян, детально роз’яснила присутнім особливості декларування, дала характеристику типам декларацій, строки подання,  кого вважають членом сім’ї декларанта, пороги декларування, можливість подання виправленої декларації, правила заповнення форми повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, яка інформація у декларації є конфіденційною тощо. Крім того, персонал уповноваженого органу з питань пробації ознайомлений з оновленими методичними рекомендаціями Національного агентства з питань запобігання корупції щодо наявності /відсутності конфлікту інтересів.

В кінці заходу начальник Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області – Наталія Короткова, наголосила щодо персональної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, а саме: за невчасне  подання, умисне неподання декларації, свідомо неправдиві відомості в декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь