Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 травня - День Пам'яті Жертв Депортації Кримськотатарського Народу комуністичним тоталітарним режимом.

Дата: 18.05.2023 15:11
Кількість переглядів: 85

Фото без описуДень пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який відзначається 18 травня, є нагадуванням про страшну трагедію, що постала перед кримськими татарами у минулому. Цей день відзначається з метою вшанування пам'яті мільйонів жертв, які стали жертвами геноциду, та відзначає надзвичайну важливість збереження історії та культури кримськотатарського народу.

Геноцид кримськотатарського народу є одним з найтемніших розділів історії людства. У 1944 році, під час Другої світової війни, сталінський режим здійснив масову депортацію кримських татар із їхньої батьківщини — Криму. Страшна операція, відома як "Депортація кримськотатарського народу", була виконана з метою фізичного та культурного винищення цього народу.

Захоплені радянськими військами, кримські татари були звинувачені у співпраці з нацистськими загарбниками. Без будь-яких належних судових процесів, їх масово депортували з Криму. Страшна експропріація поширилася на сотні тисяч невинних чоловіків, жінок та дітей, які були змушені залишити свої домівки, рідну землю та культурну спадщину.

Ця депортація стала величезним ударом для кримськотатарського народу. Багато людей померли внаслідок виснаження, голоду та непристойних умов переселення. Багато татар стали жертвами насильства та репресій в нових місцях свого примусового проживання.

Протягом десятиліть кримські татари жили у вигнанні, позбавлені своєї ідентичності та прав на повернення на рідну землю. Це було глибоким порушенням їхніх прав людини та культурних свобод. Однак, завдяки наполегливості та стійкості кримськотатарського народу, після розпаду радянського союзу було зроблено кроки для повернення татар на їхню батьківщину.

Сьогодні кримські татари продовжують боротьбу за свої права, відновлення своєї культури та відшкодування за зазіхання на їхні права в минулому. День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу є важливим кроком у напрямку світлого майбутнього, коли всі люди мають жити в мирі, повазі та співіснуванні.

Ми повинні ніколи не забувати трагічні події минулого, які сталися з кримськими татарами. Повинні пам'ятати про них, вшановувати пам'ять про всіх жертв і продовжувати працювати над забезпеченням прав людини та культурної різноманітності для всіх народів світу.

Цей день нагадує нам про важливість миру, толерантності та поваги до всіх культур. Вшановуючи пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, ми підтверджуємо наше рішуче прагнення до створення світу, де такі жахливі події, як геноцид, ніколи не повторяться.

Нехай День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу стане нагадуванням для всіх нас, що наша місія полягає в тому, щоб побудувати світ, де кожна людина може жити в безпеці, гідності та свободі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь