Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма USAID AГРО надасть водокористувачам субгранти на понад 36 млн грн.

Дата: 29.05.2023 09:14
Кількість переглядів: 38

Фото без описуПрограма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) планує надати понад 36 млн грн організаціям водокористувачів (ОВК), які офіційно зареєстровані на дату подання заявки, за допомогою двох субгрантів (понад 18 млн грн на один субгрант одній ОВК).

Субгранти передбачають впровадження сучасних водо- та енергозберігаючих технологій, автоматизації процесу зрошення для ОВК на територіях України, де наразі не ведуться бойові дії, та де є потреба у відновленні або модернізації зрошувальних систем та розширенні площі поливу в межах території обслуговування ОВК. Територія обслуговування одного проекту має становити не менше 200 га, а дольова участь ОВК у фінансуванні субгранту не менше ніж 30 % від загального бюджету субгрантового проекту.

Субгрант надається для проведення робіт на існуючих (облікованих) зрошуваних землях або таких, на яких у попередні роки проводився полив та розташовані/були розташовані внутрішньогосподарські та міжгосподарські зрошувальні системи комунальної та державної власності, і на час подачі пропозицій не були списані з балансу комунальних або водогосподарських організацій. Субгрант не передбачає виконання робіт, пов’язаних з новим будівництвом меліоративної мережі та проведенням оцінки впливу на довкілля (ОВД). Кошти, надані в рамках субгранту, не можуть бути використані для кредитного капіталу або придбання чи оренди транспортних засобів.

Програма USAID AГРО заохочує подання заявок від ОВК в учасників яких земельні ділянки зареєстровані в Державному земельному кадастрі, а права на них зареєстровані в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (у разі оренди земельних ділянок підтвердити дату завершення оренди), інформація про учасників організації водокористувачів внесена до Державного аграрного реєстру відповідно до вимог законодавства, відсутня заборгованість в учасників перед державною водогосподарською організацією за отримані послуги, пов’язані з забором води на полив за минулі роки.

Субгрантова діяльність може включати наступне:

- модернізація насосної станції, яка буде передана у власність ОВК з державної власності;

- придбання/заміна дощувальної техніки і обладнання;

- організація інфраструктури краплинного зрошення;

- встановлення системи водообліку;

- заміна зрошувальних трубопроводів;

- проведення протифільтраційних заходів на відкритих каналах;

- придбання обладнання для обслуговування зрошувальної мережі;

- облаштування системи дистанційного управління поливом, системи моніторингу вологості ґрунту, поливу для тепличного комплексу, сплінклерного поливу для саду.

Наведений перелік не є вичерпним і може доповнюватися або скорочуватися відповідно до потреб ОВК.

Заявки на участь в конкурсі приймаються до 18:00 8 червня 2023 року на електронну пошту agro.subawards@chemonics.com.

Детальніше з умовами субгрантової програми та описом технічного завдання можна ознайомитися за посиланням.

Посібник з питань утворення та діяльності ОВК можна завантажити за лінком.

У разі виникнення додаткових питань звертайтеся на електронну адресу agro.subawards@chemonics.com (Аделія Куреза, менеджер відділу субгрантів і контрактів).

Довідково:

24.05.2023 у рамках грантової програми буде проведено передзаявочний онлайн семінар, під час якого можна задати питання і отримати вказівки щодо заповнення заявки.

Заявники, які бажають взяти участь у цьому семінарі, повинні підтвердити свою участь, надіславши ім’я учасника, назву організації, електронну адресу учасника та його номер телефону до 23 травня 2023 року на електронну адресу agro.subawards@chemonics.com.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь