Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реалізація експериментального проекту надання соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб

Дата: 12.09.2023 14:09
Кількість переглядів: 156

Фото без описуКабмін  ухвалив рішення про реалізацію експериментального проекту щодо надання окремих соціальних послуг найбільш вразливим категоріям громадян. Право на отримання соціальних послуг мають особи похилого віку й особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які через бойові дії або тимчасову окупацію опинилися в складних життєвих обставинах.

Соціальні послуги будуть надаватися безоплатно  у закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики. Зокрема, на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію «Батьківщина» та Спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава». У межах реалізації експериментального проекту передбачено 4 соціальні послуги:

  • надання притулку (тривалість надання послуги одній особі – не більш як шість місяців);
  • підтриманого проживання;
  • стаціонарний догляд (не більш як 50 особам);
  • соціальна адаптація.

 

Оплата за надані соціальні послуги здійснюватиметься Національною соціальною сервісною службою України за рахунок бюджетних коштів.

         Надання учасниками експериментального проекту соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб розпочалося з 1 квітня поточного року.

         Для отримання соціальних послуг особа, яка їх потребує, або законний представник подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районних  держадміністрацій, виконавчому органу сільських, селищних, міських рад за своїм задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування)/за місцем свого звернення незалежно від її задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) заяву про надання соціальних послуг.

Обов’язковою умовою надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

 

Відповідно до п.17 Порядку реалізації експериментального проекту орган соціального захисту населення:

1.Приймає заяви та необхідні документи для отримання соціальних послуг:

1.1.Надання притулку, соціальної адаптації відповідно до Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 №587.

1.2. Підтриманого проживання догляду стаціонарного відповідно до Порядку надання соціальних послуг особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 №576 та Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 №587.

2.Здійснює виявлення та оцінювання потреб у наданні окремих соціальних послуг особам.

3.Ознайомлює особу з можливістю та умовами отримання соціальних послуг, які надаються учасниками експериментального проекту, та у разі їх згоди на отримання соціальних послуг надсилає Нацсоцслужбі запит щодо наявності в учасників експериментального проекту вільних місць.

4.Приймає рішення про надання соціальних послуг (після отримання від Нацсоцслужби підтвердження наявності вільних місць в учасників експериментального проекту).

5.Формує особову справу, яка містить заяву та всі документи, на підставі яких було прийнято рішення про надання соціальної послуги.

6.Надсилає Нацсоцслужбі рішення про надання соціальних послуг та копію особової справи з результатами оцінювання індивідуальних потреб.

7.За умови погодження Нацсоцслужбою надання соціальних послуг особі інформує про прийняте рішення та необхідність прибути до вибраного санаторію упродовж 7 календарних днів.

Для надання соціальної послуги догляду стаціонарного орган соціального захисту населення здійснює комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи за показниками згідно з додатком. Комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, здійснюється фахівцями органу соціального захисту населення разом із лікарем закладу охорони здоров’я, фахівцем/професіоналом надавача соціальних послуг із залученням особи та/або її законного представника. За результатами комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, органом соціального захисту населення готується висновок за формою згідно з додатком. Особа, якій установлено IV чи V групу рухової активності за результатами комплексного визначення ступеня її індивідуальних потреб, потребує надання соціальної послуги догляду стаціонарного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь