Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення щодо абонентського обслуговування споживачів!

Дата: 31.01.2024 13:04
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

     На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017р. № 2189-VIII (зі змінами), Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» від 03.12.2020р. № 1060-IX та керуючись постановою КМУ від 21.08.2019  №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг» (зі змінами) з 01.03.2024 року вводиться абонентське обслуговування споживачів КП «Курорт-Сервіс» Сергіївської селищної ради».

 

     З 01.03.2024 плата за абонентське обслуговування застосовуватиметься підприємством до усіх споживачів: юридичних осіб (включаючи бюджетні установи незалежно від розташування (у окремих будівлях, у багатоквартирних будинках) та населення (населення приватного сектору, розташованого у окремих будівлях; населення у багатоквартирних будинках), з якими укладені індивідуальні договори про надання послуг з центрального водопостачання та/або центрального водовідведення.

       Граничний розмір плати встановлюється відповідно  до   постанови Кабінету Міністрів України №808 від 21.08.2019р.  зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ № 928 від 01.09.2021р. і визначається за формулою:

РПгрн = Пмін х СДсер х Кд х Кжкп х К, де:

РПгрн – граничний розмір плати за абонентське обслуговування, гривень на місяць на одного абонента

Пмін – законодавчо встановлений на відповідну дату розмір прожиткового мінімуму (загальний) на одну особу в розрахунку на місяць, гривень

– з 1 січня 20242920,00 гривень

СДсер – середній кількісний склад домогосподарства, що становить 2,58 особи;

Кд – коефіцієнт дохідності домогосподарства для розрахунку плати за абонентське обслуговування, що становить два прожиткових мінімуми на одну особу в розрахунку на місяць; 2

Кжкп – коефіцієнт середнього по Україні розміру витрат домогосподарств на оплату житлово-комунальних послуг, що становить 0,15;

К – коефіцієнт відшкодування домогосподарством витрат, здійснених виконавцем комунальних послуг під час їх надання у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами та віднесених до плати за абонентське обслуговування, що становить:

– 0,019 – для виконавців послуг з постачання теплової енергії та/або гарячої води, з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення;

–  0,009 – для виконавців послуг з поводження з побутовими відходами.

Таким чином, граничний розмір плати за абонентське обслуговування на 2024 рік:

  • для послуг з центрального водопостачання та/або центрального водовідведення 42,94 грн.;

Плата за абонентське обслуговування формується виконавцем комунальних послуг за планованими витратами на 2024 рік та затверджена наказом по підприємству від 03.01.2024р. № 1. Дані витрати не входят в структуру тарифів на комунальні послуги.

Абонентська плата включає в себе:

  • Облік, зняття показників, розподіл обсягів та ін.;
  • Друк та доставка квитанцій/актів-рахунків;
  • Мобільний зв'язок;
  • Банкінг (обробка оплат);
  • Заробітна плата персоналу, який був задіяний в процесі обслуговування споживачів та ін.

 

      Для абонентів КП «Курорт-Сервіс» Сергіївської селищної ради» плата за абонентське обслуговування з 1 березня 2024 року на одного абонента становитиме:

  • централізоване водопостачання – 19,21 грн (з ПДВ);
  • централізоване водовідведення – 29,94  грн (з ПДВ);

 

     Абонентська плата сплачується незалежно від користування послугою. Абонентська плата нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців в квартирі.

     Розрахунковим періодом для оплати є календарний місяць. Термін оплати аналогічний іншим житлово-комунальним послугам.  Кошти споживачами сплачуються на один банківський рахунок разом з іншими послугами.

     На плату за абонентське обслуговування надаються пільги і субсидії згідно Розділу VI п. 7´ Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

 

Адміністрація КП «Курорт-Сервіс» Сергіївської селищної ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь