Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО НАД ДІТЬМИ: КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ

Дата: 22.04.2024 11:52
Кількість переглядів: 24

Фото без описуЯкщо щодо дитини або у її присутності вчиняється домашнє насильство, то по-перше, необхідно звернутися до головного суб’єкта з протидії домашньому насильству – поліції. За номером 102 необхідно викликати уповноважений підрозділ Національної поліції. Поліцейські виїжджають на виклик, встановлюють необхідні обставини. Якщо є відео, фотофіксація, їх необхідно надати поліцейським

Поліцейські складають протокол, який надалі передається до суду. За необхідності кривднику виносять терміновий заборонний припис. Після розгляду справи та вироку суду відповідача буде притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Також ви можете звернутися щодо цього і на кілька телефонних "гарячих ліній", однією з яких є безкоштовна та цілодобова "гаряча лінія" 15-47 (із протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей).

Можна зателефонувати у цих випадках і на національну "гарячу лінію" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів) або на короткий номер (безкоштовно з мобільних телефонів) 116 123. Інформувати про ці інциденти можна і за єдиним контакт-центром системи безоплатної правової допомоги (цілодобово, безкоштовно) 0 800 213 103.

Зателефонувавши на будь-який з цих номерів, можна отримати психосоціальну і юридичну підтримку та консультацію щодо подальших дій.

Якщо щодо дитини чиниться домашнє насильство, особа має право , окрім звернення до поліції, звернутись до служби у справах дітей та розповісти про випадок скоєння насильства стосовно її дитини чи неї або стосовно іншої дитини, якщо вона стала свідком цього випадку.

Якщо Ви або дитина постраждали від домашнього насильства або стали його свідком, негайно повідомляйте про це!   

Необхідно пам’ятати, що за законодавством дитина, яка бачить насильство стосовно інших, є не свідком, а жертвою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь