Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всесвітній тиждень імунізації «Здоров’я нації»

Дата: 25.04.2024 08:39
Кількість переглядів: 21

Фото без описуЗдоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом країни й дотримання Календаря щеплень відіграє в цьому ключову роль. Сьогодні в умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

Тому, 23 квітня 2024 року заступником начальника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Альоною Боболєвою до Всесвітнього тижня імунізації, який  відзначається щороку в останній тиждень квітня, для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі була проведена інтерактивна лекція на тему: «Здоров’я нації». Мета заходу - нагадати підобліковим про важливість щеплення для захисту від хвороб.

До проведення групового заходу були запрошені соціальні партнери уповноваженого органу з питань пробації: Білгород-Дністровський районний відокремлений підрозділ Державної установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ України» фахівець із громадського здоров’я Неля Бідюкта  старша медична сестра КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Білгород-Дністровської районної ради» Ольга Шепельська.

     Неля Бідюк під час демонстрації тематичної презентації розповіла підобліковим служби пробації про імунізацію та наголосила на тому, що вакцинація це єдиний спосіб захиститися від потенційно смертельних недуг і можливість уникнути додаткових навантажень і на здоров’я громадян, і на систему охорони здоров’я загалом. Щороку вакцинація рятує 2–3 млн. людей в усьому світі від небезпечних захворювань та щороку запобігає 1,5 млн. летальних випадків унаслідок інфекційних хвороб.

Клієнтам пробації, наприкінці групового заходу, було запропоновано пройти  швидкі експрес тести для визначення інфекційних захворювань на  ВІЛ та гепатиту і зробити щеплення, які проводила старша медична сестра закладу охорони здоров’я, нащо останні надали свою згоду. Крім того, Ольга Шепельська зазначила, що вакцини безоплатні, їх закуповують державним коштом, а також акцентувала увагу присутніх на те, що всім дорослим потрібно кожні десять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця. Представники Білгород-Дністровського районного відділу пробації також виявили бажання прийняти участь в проходженні скринінг – тестуванні та зробити щеплення від гепатиту В і правця.

Альона Боболєва підвела підсумок інтерактивної лекції:в умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань та їхніх наслідків, а також зауважила, що ніхто не повинен померти від хвороби, яку можна попередити вакциною, у нас ітак вистачає ворогів! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь