Оголошення
25 Квітня, 2023 р., 15:33
Страви з грибів — розповсюджений продукт у раціоні харчування багатьох мешканців. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді. Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин,
зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею. Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям.
Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.
25 Квітня, 2023 р., 15:30
Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м’яса, риби, рідше
овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, недостатньо
термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна
визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.
18 Квітня, 2023 р., 08:46
Скажи чесно, ти як? За ініціативи Олени Зеленської в Україні запустили онлайн-проєкт із підтримки ментального здоров’я в умовах війни.
13 Квітня, 2023 р., 11:34
Тютюн, алкоголь, деякі ліки, токсичні речовини, наркотики тощо. Усі вони більшою чи меншою мірою впливають на мозок і психіку людини, її здатність тверезо мислити і відповідально діяти. Тому їх називають психоактивними речовинами (такими, що впливають на психіку людини).
07 Квітня, 2023 р., 18:49