Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ціна високого статусу в житті – відповідальність» В.Черчиль

Дата: 19.07.2022 12:35
Кількість переглядів: 174

Століттями кращі розуми людства замислювалися над причинами правопорушень і шляхами їх усунення. Наразі ця проблема залишається в юридичній науці настільки ж складною та суперечливою, як і раніше. Аналізуючи стан, тенденції і якісні характеристики сучасної злочинності, треба пов'язувати їх не лише із соціально-економічними реформами, які відбуваються в державі, але й зі змінами в суспільній свідомості, що сталися в останні роки.

Сьогодні є загальновизнаним, що правопорушення здебільшого відбуваються не раптово, а  їм передує антигромадська поведінка винного.

Виходячи з цього, одним із напрямків підвищення ефективності попереджувальної діяльності є профілактика злочинності яка спрямована на осіб, ступінь "соціальної зіпсованості" яких ще не обумовлює вчинення ними правопорушень, але які ведуть антигромадський спосіб життя.

14 липня 2022 року в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеські області в рамках соціально-виховної роботи було проведено психологом відділу пробації Оленою Чумак та волонтером уповноваженого органу з питань пробації Оленою Боян заняття з елементами тренінгу профілактичного та попереджувального характеру, яка була направлена на вміння робити свій вибір і брати на себе відповідальність, розвиток рефлексії, аналізу своїх дій, а також формування правового світогляду та правової свідомості.

Психолог відділу пробації акцентував свою роботу з аудиторією на розвиток рефлексії та здібностей к адекватній оцінці фрустраційної ситуації, а також вміння находити конструктивний вихід із неї. Обговорили моменти, які можуть вивести особистостей із зони комфорту.  Також навчались вибирати правильні пріоритети у житті.В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з підобліковими, які поділились своїми висновками, враженнями,  досвідом та ставленням до свого власного життя.

В ході роботи,суб’єктам пробації, було рекомендовано бути морально підготовленим до різних повсякденних життєвих ситуаціях та не піддаватися негативним думкам та почуттям, навчитись робити рішучі дії не порушуючи закон, опинившись  у несприятливій ситуації.До того ж, психологом відділу пробації,були надані практичні рекомендації та психологічні методи як протистояти психологічному тиску осіб, які мають антисоціальну поведінку та не дозволяє маніпулювати собою.

Головною метою групового заходу було підвищити у суб’єктів пробації рівень правової освіченості та інформованості про інструменти безконфліктної реалізації своїх інтересів в усіх сферах життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь