Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНИС ШМИГАЛЬ НАЗВАВ 10 ПРІОРИТЕТІВ УРЯДУ НА 2023 РІК

Дата: 05.01.2023 10:22
Кількість переглядів: 89

Фото без опису«Ми всі безперервно працюємо над тим, аби цей рік став роком нашої перемоги. Ми заходимо в цей рік із чітким розумінням як протидіяти ворогу, як забезпечити фронт та утримати тил. Ми маємо залишатися єдиними та продовжувати діяти як єдине ціле. Тому сьогодні озвучу урядові пріоритети та основні напрямки, за якими будемо рухатися вперед у 2023 році, ключові з них були названі Президентом України Володимиром Зеленським у його щорічному посланні», — сказав Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, пріоритетами Уряду на 2023 рік є:

1.    Забезпечення армії, оборона та безпека. 

2.    Інтеграція України в ЄС та НАТО. 

3.    Енергетичний фронт. 

4.    Відновлення України. 

5.    Макрофінансова стабільність і програми підтримки бізнесу.

6.    Ветеранська політика. 

7.    Освіта. 

8.    Продовження реформи децентралізації. 

9.    Впровадження обов’язкового пенсійного накопичення і реформа Фондового ринку та ринку капіталів.

10.    Реформа управління держвласністю та реформа державного управління. 

Найперший пріоритет Уряду у 2023 році — забезпечення армії, оборона та безпека. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 3 січня.

«Цьогоріч половину бюджету ми направимо на забезпечення всім необхідним наших Збройних сил. Усі податки, які платять громадяни та бізнес, підуть саме на оборону та безпеку. Наша армія стане ще сильнішою. Ми активізуємо нові програми виробництва й закупівлі зброї та техніки», — зазначив очільник Уряду.

Водночас у 2023 році буде активно розбудовуватися інфраструктура безпеки. Як відзначив Прем’єр-міністр, це розгалужена мережа сучасних облаштованих укриттів у межах пішохідної доступності.

Зокрема, Уряд ухвалив рішення про вдосконалення проектування будівель. Було визначено перелік об’єктів, під час будівництва яких обов’язково мають бути передбачені укриття й інші елементи захисту: заклади освіти, лікарні, житлові та громадські будівлі, об’єкти критичної інфраструктури.

Серед інших пріоритетів у 2023 році, за словами Прем’єр-міністра, інтеграція України в ЄС та НАТО. Так, з метою початку переговорів про членство в Європейському Союзі Уряд планує розробити позицію щодо всіх 35-ти розділів майбутньої Угоди про членство.

«У липні у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО. Готуємося до нього вже зараз. Прагнемо закріпити місце України в системі трансатлантичної безпеки. Українська армія безпосередньо на полі бою переходить до стандартів НАТО. Ми вже використовуємо натівські принципи стратегічного планування, освіти, підготовки персоналу та підрозділів, ведення війни. Завдяки цьому не лише стримуємо ворога, але й звільняємо захоплені ним території», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду додав, що ветеранська політика також є серед основних напрямків роботи цього року. Зокрема, у 2023 році планується затвердити Стратегію переходу від військової служби до цивільного життя та план заходів щодо її реалізації. Стратегія базуватиметься на 4-ох ключових потребах: економічна незалежність, кошти, житло та медичні послуги.

Денис Шмигаль наголосив, що 2023 рік стане роком перемоги України: «Робимо для цього все можливе. Допомагаємо ЗСУ, на чиїх плечах тримається наша свобода і чиїми руками буде викувана наша перемога».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь