Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ментальне здоров'я!

Дата: 04.10.2023 14:30
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Коли ти вчишся правильно реагувати на різні подразники навколишнього середовища, ти ніби загартовуєш свій організм. І не важливо в якому віці ти це робиш.

29 вересня зі студентами Білгород-Дністровського економіко- правового фахового коледжу було проведено тренінг в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Запитавши присутніх з чим вони порівнюють «стрес», майже кожен другий стверджував, що це «кактус». З однієї сторони це ніби гарно квітуча квітка, а з іншої її голками можна досить сильно вколотися. Теж ж саме і зі стресом – він з однієї сторони ніби тренує наш організм, а з іншої може дуже нашкодити людині.  Студенти як ніхто інший досить часто стикаються зі стресом: вступ, здача іспитів, контрольні, заліки, співбесіди з роботодавцями. Тому їм важливо завжди бути в ресурсі та вміти вчасно надати самодопомогу у кризових ситуаціях.  

Під час тренінгу студенти ознайомилися з поняттям «стрес», визначили  основні реакції людини, які виникають в кризових ситуаціях, відпрацювали  практично вправи з надання самодопомоги  та первинної підтримки у кризових ситуаціях.

В умовах сьогодення важливо сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я та оволодіти основними навичками надання самодопомоги та взаємопідтримки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь