Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інтернет-торгівля на контролі у податківців Одещини!

Дата: 22.12.2023 15:12
Кількість переглядів: 32

Фото без описуГоловним управлінням ДПС в Одеській області на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках, платформах та у разі встановлення фактів систематичного проведення підприємницької діяльності без фіскалізації розрахунків - здійснюються контрольно-перевірочні заходи.


Фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області протягом жовтня-грудня 2023 року проведено фактичні перевірки понад 35 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність в мережі «Інтернет», за результатами яких зафіксовано чисельні порушення порядку проведення розрахунків.

Так, у ході перевірки одного із закладів мережі, який займається виготовленням та доставкою їжі, використовуючи для замовлення інтернет - ресурси «Instagram», «Telegram» встановлено проведення протягом тривалого часу фізичною особою - підприємцем розрахункових операцій без застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та з використанням праці 6 найманих працівників без належного оформлення з ними трудових відносин.

До платника податків - порушника, чинним законодавством передбачено застосування фінансових (штрафних) санкцій на загальну суму 785,8 тис гривень. Крім того, матеріали перевірки буде направлено до Південного міжрегіонального управління з питань праці для вжиття заходів в межах компетенції.

Головне управління ДПС в Одеській області зауважує, що процес фіскалізації в Україні не відбувся одномоментно, а запроваджувався поетапно та супроводжувався із встановленням широкого спектру пільг для суб’єктів господарювання.

Відповідно до положень чинного законодавства України, починаючи із 01.01.2022 втратили дію пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - програмних РРО), а тому фізичні особи-підприємці (далі – ФОП) (крім платників єдиного податку першої групи) при здійснені розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосовувати РРО або програмні РРО на загальних підставах.

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу платників податків, що починаючи з 01.10.2023 року відповідно до Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265), всі суб’єкти господарювання на загальній системі оподаткування, платники єдиного податку, які є платниками ПДВ, а також ті платники єдиного податку, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів, продають технічно складні побутові товари, лікарські засоби, вироби медичного призначення і ювелірні вироби, за порушення у сфері РРО/ПРРО сплачуватимуть штрафи у повному обсязі:

100% - вартості товару, реалізованої послуги при першому порушенні;

150% - при кожному наступному порушенні.

Для ФОП, які працюють на єдиному податку ІІ та ІІІ групи за ставкою 5%, а також IV групи, які не торгують товарами з переліченої «ризикової» групи (підакцизна продукція, технічно складні побутові пристрої, лікарські засоби, вироби медичного призначення, ювелірні вироби), встановлені знижені розміри штрафних санкцій:

25% вартості реалізованих із порушенням товарів – за перше порушення;

50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) за кожне наступне.

Наголошуємо, що добровільне виконання вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон № 265, вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

☎️ Гаряча лінія ДПС: 0800 501 007
📲 Контакт-центр Податкової t.me/DPS_ContactCenter_bot
📲 Чат-бот ДПС «StopViolationBot» t.me/StopOverpriceBot
📱Мобільний застосунок «Моя податкова»
Android https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua
iOS https://t1p.de/lgu5a
💻 Онлайн-навчання: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/
📧 Для оперативної комунікації з інститутами громадянського суспільства в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи: https://t1p.de/aq4sp
✅ Підпишись на телеграм канал t.me/tax_gov_ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь