Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

27 січня Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 26.01.2024 09:48
Кількість переглядів: 56

Фото без описуОднією з найбільших трагедій в історіїї Києва, України та всього світу є трагедія Голокосту ІІ світової війни 1939-1945рр.  Ця безжальна подія не залишила жодного містечка, села в Україні де б не знищували евреїв. В кожних районних центрах України був свій Бабин Яр, де окупанти принижували, розстрілювати, знищували величезну кількість людей, забувши про священне і невід'ємне право кожної людини – право на ЖИТТЯ.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року. Її співавторами виступили 100 держав. Україна приєдналася до Резолюції у 2012 році. Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті «Аушвіц-Біркенау».

В рамках вшанування пам'яті жертв ГОЛОКОСТУ, який Україна відзначає 27 січня, працівники Білгород-Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області, 25 січня 2024року провели виховний захід для засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Під час заходу, суб'єкти пробації ознайомилися з жахливою подією та сторінками історії життя українського та єврейського народу, яку неможливо виправити та забути. Розкрили сутність трагедії голокосту в Україні та масових розстрілів у Бабиному яру.  Присутнім було продемонстровано документальну стрічку«БАБИЙ ЯР, у пошуках пам'яті», яка була презентована мережею DOCU/CLUB.

Після переглянутого відео, учасники заходу обговорили важливі питання, одне з яких було - запобігання геноциду в майбутньому та недопущення помилок минулого. Друге питання – цепитання ПАМ'ЯТІ, яку необхідно зберегти про ті трагічні події і поширювати її в маси, гідно і щиро вшановувати пам'ять про невинні жертви. Відкривати родинні архіви, відцифровувати документи, знайомити людей з проблемою та записувати спогади наших дідусів, бабусь, прабабусь, прадідусів, поки є така можливість, бо збереження пам'яті проминуле сьогодні,  це питання нашого майбутнього. Адже той хто не пам'ятає свого минулого приречений його повторювати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь