Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення щодо абонентського обслуговування споживачів!

Дата: 31.01.2024 13:04
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

     На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017р. № 2189-VIII (зі змінами), Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» від 03.12.2020р. № 1060-IX та керуючись постановою КМУ від 21.08.2019  №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг» (зі змінами) з 01.03.2024 року вводиться абонентське обслуговування споживачів КП «Курорт-Сервіс» Сергіївської селищної ради».

 

     З 01.03.2024 плата за абонентське обслуговування застосовуватиметься підприємством до усіх споживачів: юридичних осіб (включаючи бюджетні установи незалежно від розташування (у окремих будівлях, у багатоквартирних будинках) та населення (населення приватного сектору, розташованого у окремих будівлях; населення у багатоквартирних будинках), з якими укладені індивідуальні договори про надання послуг з центрального водопостачання та/або центрального водовідведення.

       Граничний розмір плати встановлюється відповідно  до   постанови Кабінету Міністрів України №808 від 21.08.2019р.  зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ № 928 від 01.09.2021р. і визначається за формулою:

РПгрн = Пмін х СДсер х Кд х Кжкп х К, де:

РПгрн – граничний розмір плати за абонентське обслуговування, гривень на місяць на одного абонента

Пмін – законодавчо встановлений на відповідну дату розмір прожиткового мінімуму (загальний) на одну особу в розрахунку на місяць, гривень

– з 1 січня 20242920,00 гривень

СДсер – середній кількісний склад домогосподарства, що становить 2,58 особи;

Кд – коефіцієнт дохідності домогосподарства для розрахунку плати за абонентське обслуговування, що становить два прожиткових мінімуми на одну особу в розрахунку на місяць; 2

Кжкп – коефіцієнт середнього по Україні розміру витрат домогосподарств на оплату житлово-комунальних послуг, що становить 0,15;

К – коефіцієнт відшкодування домогосподарством витрат, здійснених виконавцем комунальних послуг під час їх надання у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами та віднесених до плати за абонентське обслуговування, що становить:

– 0,019 – для виконавців послуг з постачання теплової енергії та/або гарячої води, з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення;

–  0,009 – для виконавців послуг з поводження з побутовими відходами.

Таким чином, граничний розмір плати за абонентське обслуговування на 2024 рік:

  • для послуг з центрального водопостачання та/або центрального водовідведення 42,94 грн.;

Плата за абонентське обслуговування формується виконавцем комунальних послуг за планованими витратами на 2024 рік та затверджена наказом по підприємству від 03.01.2024р. № 1. Дані витрати не входят в структуру тарифів на комунальні послуги.

Абонентська плата включає в себе:

  • Облік, зняття показників, розподіл обсягів та ін.;
  • Друк та доставка квитанцій/актів-рахунків;
  • Мобільний зв'язок;
  • Банкінг (обробка оплат);
  • Заробітна плата персоналу, який був задіяний в процесі обслуговування споживачів та ін.

 

      Для абонентів КП «Курорт-Сервіс» Сергіївської селищної ради» плата за абонентське обслуговування з 1 березня 2024 року на одного абонента становитиме:

  • централізоване водопостачання – 19,21 грн (з ПДВ);
  • централізоване водовідведення – 29,94  грн (з ПДВ);

 

     Абонентська плата сплачується незалежно від користування послугою. Абонентська плата нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців в квартирі.

     Розрахунковим періодом для оплати є календарний місяць. Термін оплати аналогічний іншим житлово-комунальним послугам.  Кошти споживачами сплачуються на один банківський рахунок разом з іншими послугами.

     На плату за абонентське обслуговування надаються пільги і субсидії згідно Розділу VI п. 7´ Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

 

Адміністрація КП «Курорт-Сервіс» Сергіївської селищної ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь