Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкритий діалог голів громад відбувся 9 лютого на Одещині.

Дата: 09.02.2024 16:06
Кількість переглядів: 61

Фото без описуОдеське регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ зібрало голів громад – членів Асоціації, щоб обговорити питання співпраці та життєдіяльності громад в умовах воєнного стану.

Голова Одеського регіонального відділення ВАОТГ, Красносільський сільський голова Марина Архірій привітала учасників заходу, зазначивши, що органи місцевого самоврядування в умовах воєнного стану стали тим муніципальним фронтом, який не лише відповідає за життєдіяльність громад, а й в екстремальних умовах втілює реформи України. Регіональне відділення активно працювало у 2023 році. Для більш ефективного виконання поставлених завдань налагоджено більш тісні горизонтальні комунікації між громадами та вертикальні - на рівні районної і обласної військових адміністрацій.

На захід завітав голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Він зазначив, що в умовах сьогодення збиратися та обмінюватися досвідом, що робить Одеське регіональне відділення, дуже важливо. Особливо на базі потужних українських виробників, яким є ТОВ «Велес».

Богдан Келічавий, голова платформи Міжнародні відносини» Всеукраїнської Асоціації ОТГ, голова Копичинецької територіальної громади Тернопільської області, ознайомив учасників заходу з міжнародними проектами, в яких бере участь Україна.

До Відкритого діалогу у режимі онлайн долучилися Еміль ДРОГІЧІ, Президент Асоціації комун Румунії, мер комуни Вулкана-Бей повіту Дамбовіца; Ануца Еня-Бізеу, мер комуни Богдан-Воде, повіт Марамуреш та Віорел ФУРДУЙ, виконавчий директор Конгресу місцевих влад Республіки Молдова. Вони поділилися досвідом роботи асоціацій та громад у своїх країнах.

Голови громад ознайомилися з питаннями енергетичної безпеки сучасних територіальних громад, новими програмами та навчанням спеціалістів з енергоменеджменту.

Маріанна Сивні, експертка платформи «Безпека: Екологія» ВАОТГ представила роботу платформи «Безпека: Екологія».

У формі цікавого діалогу пройшов виступ Оксани Кисіль, національного експерта європейської ініціативи «Угода мерів» в Україні, яка ділилася досвідом з питань муніципального енергетичного планування та кліматичної політики.

Керівник офісу по роботі з громадами Агенції регіонального розвитку Одеської області Олена Іванова ознайомила з досвідом міжмуніципального і транскордонного співробітництва; розробками стратегій розвитку і формування планів відновлення та розвитку громад.

Голови громад ознайомилися з можливостями фінансування сегменту ММСБ, кредитними програмами від Ощадбанку, грантовими програмами від Уряду та пріоритетами співпраці з ММСБ.

Координатор Одеського регіонального відділення ВАОТГ Рибак Валентин прозвітував про роботу Одеського регіонального відділення ВАОТГ за 2023 рік та план роботи на 2024 рік.

Плідно попрацювавши, Одеське регіональне відділення ВАОТГ в особі Марини Архірій та Об’єднання організацій роботодавців Одеської області в особі Костянтина Журавля підписали Меморандум про співпрацю.

По завершенню заходу присутні мали змогу ознайомитися з місцевим виноробним комплексом «Колоніст», де здійснюється виробництво, дегустація вина, проводяться екскурсії, де можна поглибитися у філософію виноградарства і виноробства.

#УспішніРазом!

#ОдеськеРВВАОТГ

#ВсеукраїнськаАсоціаціяОТГ

#Одеська_обласна_державна_адміністрація

#ОлегКіпер

#МаринаАрхірій

#Європейська_ініціатива_Угода_мерів

#Агенція_регіонального_розвитку

#Обєднання_організацій_роботодавців_Одеської_області

#Виноробня_Колоніст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь