Сергіївська селищна рада
Білгород-Дністровського району Одеської області
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня пам’яті та примирення

Дата: 09.05.2024 08:31
Кількість переглядів: 73

Фото без описуЗаконом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни.   

             7 травня 2024 року з нагоди Дня пам’яті та примирення працівниками Білгород-Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області спільно з представниками Публічної бібліотеки Білгород-Дністровської МТГ для   суб’єктів пробації  проведена виховна година  на тему «У бронзі і граніті, у книгах і піснях- їх подвиг буде жити у віках». В ході заходу декламувалися вірші на тематику зустрічі автора Вікторії Осадчук бібліотекара читальної зали. Продовжуючи заходи,  8 травня 2024 року для засуджених осіб, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України проведена  виховна година  на тему «Пам’ятаємо, шануємо». Метою заходу було виховання почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України. Під час зустрічі присутні переглянули документальну стрічку «Крик чорнозему» режисера Сергія Череватого, яка була презентована мережею  DOCU/CLUB.Після перегляду фільму учасники хвилиною мовчання вшанували загиблих часів Другої світової війни та прийняли участь у покладанні квітів на меморіалі Слави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь